31-10-2017

KiVa certificaat en prijsvraag SKONN

Onze school voldoet aan de door KiVa gestelde eisen. Het KiVa team wil ons van harte feliciteren met het behalen van het certificaat. Wij zijn nog steeds een echte KiVa school! Samen blijven wij werken aan een fijne school. Binnenkort zullen wij het certificaat ontvangen.

Het SKONN Schoolraad Katholiek Onderwijs Noord-Nederland organiseert jaarlijks 2 themabijeenkomsten. Het thema is de digitale missonaris. Aangezien wij als school al veel gebruik maken van digtale middelen, hebben wij als team besloten dat wij mee wilden doen aan de prijsvraag die speciaal bedacht is voor deze bijeenkomst. Hoe wordt de katholieke identiteit van de school zichtbaar gemaakt.

Elk jaar gaan wij een samenwerkingsverband aan met de kerk waarbij wij 2 weken lang werken aan een thema. Dit jaar was het thema Franciscus en de dieren. We hebben bijbelse verhalen gelezen, een bezoek gebracht aan de kerk, uitstapjes gemaakt naar de boerderij en zoo bizar is bij ons op school geweest. Aansluitend was er een gezinsviering in de kerk waarbij leerlingen van onze school een toneelstukje hebben opgevoerd over Franciscus. We hebben laten zien wat wij de afgelopen weken op school hebben gedaan.

We hebben van dit project een 3 minuten durend filmpje gemaakt en deze is opgestuurd naar het SKONN. Waarin wij laten zien hoe onze school de katholieke identiteit zichtbaar maakt. Ons filmpje is bekeken alleen waren er te weinig aanmeldingen, waardoor de bijeenkomst niet doorgaat. Ze waren erg blij met onze inzending en daarom krijgen wij een geldbedrag van €250,- die wij vrij mogen besteden. Uiteraard zullen wij hier een goede bestemming voor vinden.