Schoenendoosactie
17-11-2016

Samenwerkingsproject "Delen wat je hebt"

Twee weken lang hebben we op school gewerkt aan het thema "Delen wat je hebt." Dit is een gezamenlijk project die we met de kerk hebben uitgevoerd. Het afgelopen jaar zijn er veel vluchtelingen in ons land gekomen die alles in hun eigen land hebben moeten achterlaten. Op school hebben we ons ingebeeld hoe dat zou zijn, hoe voelt dat? Wat zou je het meest missen? De leerlingen hebben allemaal een schoenendoos gevuld met daarin persoonlijke bezittingen die ze willen delen met de kinderen die gevlucht zijn. Donderdag 17 november gaan we met school naar de asielzoekersschool in Ter Apel om de schoenendozen te geven. Zondag 13 november is er een gezinsviering in de kerk, een aantal leerlingen zal een toneelstuk opvoeren n.a.v. het thema. De schoenendozen staan tijdens de dienst in de kerk.